Monday, March 19, 2012

KOD GITAR PART 2

Mode: Pening2....tapi semangat
Jam: 3:20 pm
Kondisi Perut: Lapar....teringin mo makan Aiskrim magnum


Adui.....baru belajar 7 kod basic gitar pun dah terasa payah, ne la kalau tiada asas dan bakat.  Hari tu baru belajar petik kod A, E, F pun da sampai sakit2 jari, tapi minat punya pasal aku peduli apa dengan bakat dan tiada asas.  Rupanya kawan aku si Judith pun belajar gitar time cuti sem tuari, judith memang dah terer main alat muzik, setakat gitar apalah sangat bagi dia, biola pun dia campin ini pula gitar, kacang ja bagi member karas aku tu.  Aku ne, belajar kod 1 hal, mau stram pun 1 hal.  Tapi aku dah carik cikgu gitar aku, budak kantin kat sekolah aku.  Yang hampehnya adakah patut dia tanya status aku dan siap mintak nombor HP aku......muahahahahaha....cari nahas betul.  Tapi aku harus cari cikgu, dan nanti aku pandai2 la handle budak tu.  Belajar dari YT dan ada cikgu baru cepat sikit proses belajar aku ni.  Dah lama sangat aku pendam hajat belajar gitar ne, dari tahun 2008 rasanya, disebabkan aku study lagi tahun 2008 tu, aku pendamkan ja la hajat tu sampai aku habis belajar.  Tapi untuk piano, aku kenalah ikut kelas piano.  Mahal siot bayaran bulanan ikut kelas piano....emmmm...mau minta judith ajar, aku segan lagipun dia pulak yaang further study start tahun lepas.  Lagi pun perkara ini harus jadi rahsia di kalangan kawan2 sekolah,  yang tau cuma Julia, bff aku yang jelita dan baik hati itu...ahaks!!!

Aku mesti pandai main lagu2 En. Mimpi dan lagu "Say Hi" by Couple...and other song "Kosorou Ko Poh Nangku Doho".....tapi yang ne guna Ukelele...kod untuk Ukelele ada beza sikit dari gitar kata Adee, hubby bff aku Julia Jay...tengok tali Ukelele pun macam ada 4 ja.....emmmmm.....

Sekarang ne, aku belajar kod dari blog saudara zairul.com....


Setahun...dua tahun.... tiga tahun......baru kali sia pandai dan hafal ne 7 kod asas gitar....amaaaaa.....
                                                                                                                             Aja-aja Fighting!!!

No comments:

Post a Comment