Monday, April 11, 2011

Besok...My TuesDaY Blues

Bsk ada pemantauan dari PPD keningau.   Alhamdulillah fail2 sudahku siapkan.   Samada lengkap atau tidak itu aku tidak tahu,  yang aku tahu aku sudah sedaya upaya melengkapkan failku dengan isi yang sepatutnya ada dalam fail panitia.   Fail KSSR juga sda kusiapkan,  terima kasih buat kawanku Jue,  atas tunjuk ajar kamu.   KSSR...bagiku pendedahan sikit tapi kerja melangit.  Tapi tidak apalah,  benda baru memang susah sedikitkan...lama2 nanti bila sudah biasa...KSSR akan jadi senang juga!   besok nda boleh la happy2 ngan kawan2 di sekolah,  nda boleh lepak sama2 time free...memang besok aku akan jadi BLUES...nah...sebut pasal Blues tetiba teringat cerita "aku hidup dalam blues" dalam majalah ujang lama dulu...pasne aku mo korek koleksi lama...mo baca...tiba2 teringin pula mo baca...pengaruh dari perasaan aku la ne...tgh blues!!!   Sebenarnya aku bukanlah takut hendak dipantau...tidak takut pun,  malah besok kalau aku bakal dimarahi aku akan terima dengan hati terbuka walaupun mesti sedih gila lepas tu...alah dua tiga hari nanti hilang la rasa sedih tu...hehehe!! aku nda sabar mo tgu pagi,  nda sabar mo pegi sekolah...supaya hal pemantauan ne cepat berlalu...sebab aku ada banyak lagi perkara yang menuntut perhatianku...mana lagi RPH,  praktikumku dan RPH untuk LM,  mana lagi PSMP(tesis) mana lagi assignment geografiku...semua menuntut perhatian serius dariku...kalau saja aku punya kuasa mcm ahli sihir,  dengan hanya memicit hidungku saja maka segala assignment,  tesis, RPH ku siap dan selesai,  alangkah bagusnya,  atau mungkin jika aku punya poket macam si doraemon yang ada banyak alat yang boleh menyelesaikan masalah atau lebih best lagi kalau pintu ke mana-mana si doraemon itu boleh ku pinjam,  misti paling best sebab aku boleh guna pintu itu untuk ke mana saja yang aku mahu,  seperti contoh..boleh ke sipitang tengok sunset di esplanade yang cantik dan damai itu...atau bila aku teringin makan donut big apple aku boleh pergi ke 1b makan donut di situ....hehehe....angan2 yang amat mustahil. semoga saja kesibukan ini cepat berlalu....This HeCtiC is Killin' me.....!! yai...bikin bukan alang2 bikin takut...! blog off...

Saturday, April 9, 2011

bila kebenaran tiba...

aduh...malam ne aku rasa macam sedih betul.   aku dapat tahu tentang sesuatu.   sesuatu yang aku tahu itu merupakan kebenaran yang menyakitkankan.  menjawab segala persoalanku selama ini.   memang benar,  adakalanya kebenaran itu menyakitkan.   tapi sebagai manusia yang berani,  aku perlu hadapi dengan redha.  sepertimana lazimnya aku,  menerima ketentuan,  qada dan qadar yang Allah telah tentukan untukku dengan qanaah dan istiqamah.   kadang-kadang timbul juga pertanyaan dalam relung hati sensitifku,  " kenapa ya,  nasibku begini...ah...kenapa mempersoalkan nasib diri,  itu yang aku jawab pada hatiku bila saja pertanyaan itu menjengah sekejap dalam lubuk hati.  moga saja aku bisa menemukan kebahagian itu.   dan kalau aku tidak menemukannya di sini,  aku tahu Allah telah merancangkan sesuatu yang lebih baik untukku.