Tuesday, November 30, 2010

Kau Aku dan Kita

tiba-tiba teringat kenangan masa 28hb...jumpa mr Anne... mula2 rancang mo pg labuan sama2 tp memandangkan dia kerja 1hb...aku kesian ngn dia jadi aku ajak jumpa di KK ja...kebetuan dia pun ada di KK. so pagi 28hb...aku g KK...drving ikut tambunan dengan adikku, ziela. aku beranikan diri ja padahal aku nda berapa ingat jalan2 di KK tu.
sampai di KK....pg sembulan..mencari simpang wisma muis...dalam tercari2 simpang tu tesesat la pulok sampai sutera harbour...hahaha!!! tp syukurla..akhirnya sampai juga di KTHKK tepat jam 1 ikut jam kereta aku la. pas check in terus g lunch and rehat dlm bilik. dalam jam 3.30 aku decide gi Cp...kecut gak perut..sbbnya aku nda berapa ingat jalan gi CP. beranikan diri. at the 1st time sempat lagi tesesat...mo balik pg terowong..jalan pintas. ptt aku masuk pusat bandar. akhirnya aku bejaya jugak sampai di CP. masa kat CP mr anne bgtau dia ada di CP...
hehehe..kebetulan la pulok...
masa kat CP parking pla penuh...sampai tingkat 4 brla dpt parking, tu pun pas tawaf 2-3 kali. kami naik lift turun ke ground flor...pagi watson. kat watson ne la segala bermula....hehehe!!! mr anne telefon...and 4 the 1st time dgr suara dia...hahaha! nervoeus and suprise bila dia cakap dia da ada depan watson. masa aku keluar dari watson...aku ternampak dia...sekali tengok je..terus kenal...dia pakai baju putih....bedebar ne...hahaha!!! syukurla dia jenis peramah so hilang rasa segan. mcm da kenal lama...padahal br tu la jumpa dia. kami decide pg KFC...tempat lepak...tapi ramai sangat orang...last2 pilih MC D. order nuggets and mix shake wif cola.
Mr anne...emm...dari penilaian aku dia ne lucu orgnya. aku asyik ketawa dengar cerita dia...baik and gentlemen skit sebab masa nak balik tu dia sudi kasi kawan aku sampai pg parking kereta...walaupun aku yg minta dia...hehehe! sebenarnya aku nak ajak dia tengok wayang and makan malam...tapi segan la pulok...lgpun dia mo pg antar kawan dia pg airport!!! emm sudahnya aku diamkan je la. insyaAllah kalo ada peluang boleh jumpa dia lagi. sebenarnya masa jumpa ngn dia, bedebar2 ne...nth napa...hahaha!!! tapi opkos la aku sedaya mungkin kasi tapuk tu perasaan...yai! hehehe....laptop off...

Monday, November 29, 2010

DEWA 19 - LARUT



Saturday, November 27, 2010

Aku Masih Begitu...

Wah it's been so long aku tidak menulis sebarang entri dalam blog ku ini....tgk dr last publish td...bulan 7...tanpa sedar da bulan 11...27hb pla tue...terasa sangat cepat masa berlalu...kemarin aku baru je hbs exam...hbs je kertas akhir aku terus turun KK...release tension!!! pas ne merancang mo ke labuan pula....tgh fikir mo naik feri or flight...rasanya this time...aku naik flight saja la.

Tahun ne...seperti tahun2 yg da lalu...tidak byk yg berubah...keja belajar keja belajar...cuma saja tahun ne...da masuk sem 7 aku belajar...bermaksud...ada satu sem or maybe tambah short sem(cukupkan jam kredit) je lagi sebelum hbs 1st degree. but...yg aku btl2 malas mo igt...sem depan ada praktikal mengajar sek. men...pg g keje...ptg g praktikal...emmm...tough!!!
Hasrat belajar da tertunai...hasrat yg lagi 1 ne...blm lg tertunai...entah bila...suprise juga sebenarnya bila memikirkan hal tu...nth dapat nth tidak...so aku cuma mampu berdoa...usaha??? aku da buat sedaya yg mungkin atau juga belum berapa berusaha...yg pasti ada juga la usaha yg aku buat. buktinya...kemarin aku memberanikan diri berjumpa dgn seseorang....tp dari apa yg aku rasa...dia mgkin bkn orgnya...maksud "mr right dr Allah". nampaknya aku kena bersabar lagi....as- Sobru minal iman...
Aku harus off laptop dulu...panggilan anak2 buah yg menuntut janjiku untuk membawa mereka main badminton and jogging. si kak long yg da Gemuk tu balik2 tuntut janji nak bw dia jogging and mulakan diet dia. huhuhu! korang nda tau...td belum pun sempat duduk anak buahku terus tuntut janji:-

abang long: yes..mama long da balik...da hbs exam kan?? pasne ble la main badminton...bejam2 pun blh.

kak long: Mama long hr ne kita pg jogging kan??

adeq a.k.a kak ngah(si kurus): mama long...adeq pun ,o jogging...aa mama long

aku yg msh pening2: speecless...and hanya mampu cakap..." ok2..."