Sunday, July 25, 2010

Arakian kisah bermula 2...

Alkisahnya...hari ne aku dgn kawan ku "YUP'...ponteng kuliah...padahal br last night bejanji pg kuliah...tp jam 12..mo curi2 keluar....siap bt ayat perjanjian mcm ne..."bsk...kalau tu pensyarah tdk berenti sampai jam 12...kita out..."....hehehe...last2...pg td Yup msj..." tIe...sy x pg kuliah hari ne...mata sy bengkak...mgkin psl kna eye mask...ms pg facial kemarin....sudahnya aku yg mmg da malas tahap gaban...pun mls nak pg kuliah....akhirnya kmi decide pg awal ke SPA.....kuliah..lantak la...
Alkisahnya...kami janji jumpa di Queen Hotel jam 10.30....tgh driving siot je....c yup msj..gtau yg dia da ada kat queen hotel...aku bls msj(sempat lg htr msj...kalo traffic nampak...polis ke bt roadblock...hbs..sib bek keningau lum ade speed trap) srh die tgu pasal jalan jem....huhuhu...
setelah memparkingkan kereta...aku lihat member karas ku itu..mmg da tecongok kat luar queen hotell..huhuhu semangat mo SPA...
Alkisah....hehehe..rupanya SPA bukak jam 12...hahaha...pdn muka...sudahnya kami pg breakfast dulu...and decide pg saloon...cuci rambut. kebetulan yup nak gunting rambut. yg lucunya...ptt la semalm kami beria2 ckp yg bsk jam 12 nak curi2 keluar....ne pulak yg jd...gelak je la....n padan muke!!!
Alkisah.....bile da jam 12...tanpa melenghkan masa kami trs pg Queen Hotel....ambi pakej rm120....best siot...biarpun agak sakit....tkg urut tu ckp...byk angin kat belakang aku....huhuhu! tp hr ne rs best sgt...enjoy...hilang stress...
Alkisah...bile dh siap...ala mcm besa la...off course la gi byr kan...hehehe...aku ngn yup bejanji pla mo shopping brg2 dapur di hiap lee...aku pla ms da kat keta...tgk kiri dan kanan..cek kereta member 1 kuliah..takut drg nampak aku...takut kedapatan pg SPA tp x pg kuliah...tp line clear..dan aku trs memecut kereta...
Alkisah...rupenye...member2 1 kuliah yg lelaki ada kat situ..soalnya...Queen Hotel tempat aku dan Yup pg SPA bedepan dengan Restoran Rahmat II...drg selalu lepak mkn kat situ....Yup ckp dia tenampak slh sorg member kuliah kmi...pa lagi dia trs pecut kereta dia laju2.....yg spoil...x lm pastu kami dpt msj dr drg...hahaha!!!!
Alkisah...bsk br pg kuliah...bsk aku dan yup da pakat...kalo drg tya pasal hal "SPA" jgn mengaku...alkisahnya...

Sunday, July 18, 2010

Arakian Kisah bermula...

Semester br bermula lagi...kali ne dengan subjek yg tough2...paling memualkan PMSP...kene ada 7 kali penyeliaan...dan sepatutnya kami sdh ada pensyarah/penyelia Tesis...aduh....! yg pasti pasal ne...kmi blm tau apa2 lagi...tidak tau yg perlu ada penyeliaan sebyk 7 kali dan tidak tau yg kene ada perjumpaan dengan pensyarah penyelia sebyk 7 kali....dan terkini yg kmi dpt tau...proposal yg kmi buat ms sem 5 hari tu..blm tentu dpt diteruskan....kalo mcm tu la gayanya...kene buat dr bab 1-5...pening........
Kuliah pertama...penilaian dalam pendidikan...assignment kene bt dalam two phases....phase 1 kene buat JSU...buat soalan....and pembentangan....phases 2 kene tadbir ujian...kene gi sekolah untuk tadbir ujian....hasil dr ujian dpt tentukan...sama ada...kita blh buat soalan yg baik atau tidak....
Baru kuliah pertama...da terasa bahang nak buat kajian2 ne...paling parah aku rs nak buat PSMP ne..x taw la mcmn...aku hrp semua akan berjalan dengan lancar...

Tuan Penasihat 25%

Lama betul aku tidak menulis sebarang post dalam blogku ini....asik masuk FB je...hehehe..ye la kan..sekarang ne semua org ada FB...apa2 pun FB...tiba2 hari ne rasa rindu untuk menulis entri dalam blogku ini.... tapi selepas menonton filem 'Tiga Abdul" semalam. Tibe2 rs rindu untuk masuk ke dalam Blogku ini...tibe2 teringat kat member lama...Tuan Penasihat 25%...nth apa la kabar dia sekrg...hrp berbahagia selalu....
Emmm...sedar tak sedar kita sdh pun berada dalam bulan Julai....bulan Syaaban...bermakna bulan depan kita akan berada dalam bulan Ramadhan...tak sabar rasanya menunggu Ramadhan tiba...pada yang masih belum membayar hutang puasa Ramadhan lepas...jangan lengahkan lagi...hehehe...padahal aku sendiri belum byr puasa lagi...huhuhu! ingatan untuk diri sendiri.
Tahun ne...byk benda intresting ynag berlaku. Aku nak tulis ape ye...emmm...pasal World Cup...huhuhu...dah hbs da...sedih gak World Cup da hbs...kena la tunggu 4 tahun dr sekrg...tu pun kalo pnjg umur...tp ms tu aku da tua la...hehehe kenangan WC thn ne...plg best aku rs dari tahun2 yg dulu...byk suprise...team yg kuat awal2 lg da Out...
Tahun ne juga aku da sem 7, InsyaAllah thn depan hbs. Tp sem ne jg la yg plg tough...bt PSMP a.k.a thesis...aku rs penat sekali...(nsb x dua kali..hehehe)...dr sem 6...hbs je exam hujung 5 hr tu...trs short sem...(semester 3 sesi 2009/2010)...kuliah 2 minggu je...exam 1&2 Julai...br je hbs exam 1&2 Julai...11 Julai da dftar sem br...17 Julai da start kuliah...mcm xde rehat.....subjek sem ne pun tough...tesis...btl2 rasa penat...(nti sambung lg keluh kesah aku ne).